SPURVEUGLE FOR FULD UDBLÆSNING I GLUDSTED PLANTAGE DEN 26. MARTS 2023.

Laila og jeg havde længe snakket om vi gerne ville over og høre den syngende Spurveugle i Gludsted Plantage. Desværre havde vi ikke helt kunne få det til at passe sammen på grund af flere ting, men lørdag den 25. marts 2023 kunne vi endelig tage afsted. Vi ankom til plantagen omkring kl. 18. Det var en skøn stille aften hvor der var syngende Hedelærker og truttende Traner i det fjerne. Vi mødte 4 andre fuglefolk som også som var kommet ud for at lytte efter den lille ugle. De fortalte at den ofte kun sang kortvarigt så det var med at nyde de få gange den gad og være aktiv. Heldigvis var Spurveuglen helt anderledes indstillet denne aften. Den bare sang og sang i tidsrummet fra kl. 19.10 til kl. 19.30 for os. Man kunne høre den sang fra flere forskellige steder og til sidst var vi så heldige at den landende i toppen af et træ lige hvor vi stod og så kunne man bare stå og se på den mens den sang. Selv om det ikke var til foto kunne vi nemt se den lille ugle i vores kikkertere i flere minutter. Vi afsluttede denne meget smukke og stemningsfulde aften af med også at høre en Skovhornugle. 

Lyd: Henrik Knudsen, Copyright.

Spurveugle. Gludsted Plantage den 25. marts 2023.

Spurveugle. Gludsted Plantage den 25. marts 2023.