GENSYN EFTER KNAPT TO MÅNEDER DEN 21. NOVEMBER 2022.

Det var lige før tårerne begyndte at trille ned af kinderne…. Lige som jeg kom kørende ind i Spodsbjerg havn kom der en måge flyvende fra en helt speciel vinkel og man kunne se den reagerede på mine pivende bremser fra min gamle “veteranbil”… Den var god nok en af mine ynglings Kaspiske Måger en 3k var her fortsat. Jeg havde ikke set den siden den 30. september 2022 hvor jeg fotograferede den for sidste gang inden turen gik til Christiansø i 5 uger. Siden jeg er kommet hjem har jeg heller ikke set den før i dag selv om jeg har været her flere gange de sidste par uger. Den kom oppe fra sin ynglingsplads –  en helt bestemt lysmast som den “ejer” og vanen tro blev jeg mødt med et kald fra den. Den blev selvfølgelig atter fotograferet og den genkendte straks mine fodretricks hvor jeg snyder de andre måger (min og mågens hemmelighed) så den får et ekstra stykke brød uden den skal slås med de andre, ufattelig den kunne huske det. Ellers bød havnen også på den anden 3k Kaspiske Måge som jeg skrevet en del om på det sidste. På vej hjem tjekkede jeg nogle Grågæs ved Spodsbjerg og mellem dem var der 4 Kortnæbbet Gæs, en art jeg ikke har set længe og slet ikke på Langeland.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k. Jeg har nu haft glæden at kunne følge den fugls fjerdragt siden den ankom som 1k tilbage i efteråret 2020. Spodsbjerg den 21. november 2022.

Kaspisk Måge 3k. Hvis man sammenligner dette foto med det foregående foto kan man især bemærke de små forandringer der har været på næbbet. Der er næsten præcist 2 måneder mellem de to fotos. Spodsbjerg havn den 24. september 2022.

Kaspisk Måge 3k. Flugtfotos af overvingen er altid vigtige at få dokumenteret. Spodsbjerg havn den 21. november 2022.

Kaspisk Måge 3k. Hvis man sammenligner de to flugtfotos kan man se der er sket en del. Bemærk hvordan p10 og p9 fortsat ikke er vokset helt ud på dette godt to måneder gamle foto af fuglen. Spodsbjerg havn den 28. september 2022.

Kaspisk Måge 3k. Som den gamle fodboldlandstræner Sepp Piontek altid snakkede om så er de kleine marginalen meget vigtige – det gælder især også når man skal genkende fugle man ikke har set i flere måneder. Bemærk de små forandringer der er kommet i hånden med flugtfotoet fra i dag den 21. november 2022. Spodsbjerg havn den 28. september 2022.