CHRØ – DAG 29 DEN 31. OKTOBER 2022.

Fordelen ved at blive ældre er at man skal slå en streg om natten og det var et godt tidspunkt i nat da det lige passede med at det væltede med Stære der havde slået sig ned overalt på havnen og gaden lige ude foran vores vinduer. I løbet af natten var det blevet tåge, så fuglene havde nok søgt efter noget lys under deres træk henover Østersøen. Om morgen var der også rigtig mange drosler i luften samt på Øen, så der var nok at se på. Da det klarede lidt op kunne man se temmelig mange rastende samt trækkende Svømmeænder og Dykænder. Det blev også til lidt nye turarter i dag da vi så Lille Lappedykker, Blishøne og Sølvhejre, sidstnævnte gik lidt overraskende til overnatning på Øen. Vi kunne heller ikke presse nogen vingebånd ud af anstrengelserne i dag, hvilket vel gør denne oktober til en af de dårligste for phyller med vingebånd på Øen nogensinde. Heldigvis går vinden i SØ i nat, så måske november starter med pomp og pragt…. Dagens måge blev en 1k Kaspisk Måge i havnen og som jeg i øvrigt ikke tidligere har set herovre.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Fuglekonge. Heldigvis har de vingebånd og de er skønne at tjekke da man hele tiden tænker den næste må da være en Fuglekongesanger. ChrØ den 31. oktober 2022.

Sølvhejre. En underlig størrelse at se flyve rundt herude over øen og endda gå til overnatning. ChrØ den 31. oktober 2022.

Mosehornugle. Efter dagens blog var skrevet og mens jeg var midt i aftensmadlavningen var Anton fortsat i fuld gang med at ringmærke og det gav en skøn Mosehornugle. ChrØ den 31. oktober 2022.