CHRØ – DAG 28 DEN 30. OKTOBER 2022.

Dagen startede med lidt dryp og det stank af Humes eller Brun Løvsanger…. Der var også ankommet lidt fugle især sås lidt flere Rødhalse og Gransangere end vi havde set på det seneste. Men som morgen gik og vejret blev bedre og bedre forsvandt håbet lidt. Der begyndte at ankomme flere og flere småflokke af Silkehaler og det endte også med at Anton fik fanget en enkelt, hvilket var hans første mærkede, så det var en glad ringmærker der kunne vise denne smukke fugl frem for os og et par af de lokale. Af nye turarter fik vi i dag Sortgrå Ryle på listen da vi havde 2 på Græsholm. Senere så vi en flok på 12 til 15 Ryler flyve ude ved Tat som desværre ikke kunne bestemmes men som nok var Sortgrå Ryle. De første Sangsvaner for os kom også forbi og fløj direkte mod Bornholm. I aften skal vinden gå i sydøst og vi håber at vi når en af de gode phyller inden oktober 2022 helt forsvinder uden sådan en. Anton har pisket en god stemning op og holder gryden varm…. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Silkehale 1k hun. Endelig blev der fanget en efter flere havde været tæt på at gå i nettet. ChrØ den 30. oktober 2022.

Silkehale. Selv om der var mange på Øen i dag var det svært at komme på “skudhold” af en i den rigtige højde. ChrØ den 30. oktober 2022.

Tidselsommerfugl. Et temmelig sent eksemplar der dukkede op i dag på Øen. Da der har været mange fund af amerikanske småfugle i Europa, blev den selvfølgelig tjekket for om den evt. var en Amerikansk Tidsel, men på oversiden manglede der en hvid prik. ChrØ den 30. oktober 2022.