ENDNU EN SPÆNDENDE KASPISK MÅGE FRA CHRISTIANSØ DEN 29. OKTOBER 2022.

I går den 28. oktober 2022 havde jeg en 3k Kaspisk Måge i havnen her på Christiansø som sikkert vil dele vandene… Især på grund af et enormt stikkende samt ret stort øje som giver et Sølvmåge indtryk. Ellers er fuglen fin i dragten samt i jizzet som en Kaspisk Måge. Fugle som denne er altid svære at bestemme med sikkerhed da der kan gemme sig noget Sølvmågegen i den. Det er dog ikke helt udsædvanligt med lysøjede Kaspiske Måger. Dog synes jeg ikke øjet passer helt på en lysøjet Kaspisk Måge men mere om det man ser hos en Sølvmåge…. Men at devaluere den til en Cactus på grund af øjet er nok i overkanten.

Tak til Hans Larsson for input vedr. bestemmelsen af denne spændende fugl.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k. Bemærk at p10 endnu ikke er helt udvokset. ChrØ den 28. oktober 2022.

Kaspisk Måge 3k. Bemærk det meget stikkende og ret store øje. ChrØ den 28. oktober 2022.

Kaspisk Måge 3k. I denne vinkel en helt klassisk Kaspisk Måge, selv hovedets størrelse passer perfekt til arten. ChrØ den 28. oktober 2022.

Kaspisk Måge 3k. Bemærke lange tynde ben, hvilket også er perfekt for arten. Jeg synes fugle som denne her bør kaldes Kaspisk Måge evt. en B-type. (læs andet steds på bloggen om kategorisering mellem A og B Kaspiske Måger som jeg har arbejdet med) ChrØ den 28. oktober 2022.