CHRØ – DAG 19 DEN 21. OKTOBER 2022.

Efter en blæsende nat stod vi op til en fortsat temmelig blæsende dag fra en sydlig retning samt en gråvejrs dag. Lidt som forventet var der ikke ankommet ret meget da nattens vejr nok ikke havde fristet mange småfugle til en tur ud over Østersøen. Vi gjorde dog alle det bedste vi kunne uden det blev til det store i første omgang. Jeg kastede mig lidt over mågerne i havnen og det gav 5 rastende Kaspiske Måger hhv 2 3k samt 3 1k. En tur til Østerskær gav en smuk 1k Baltisk Sildemåge på direkte træk. Sidst på eftermiddagen tog jeg en tur til Frederiksø for at se en Husrødstjert som var ny turart. Da den var i bogen sparkede jeg en meget lys Rørspurv op som så lidt spændende ud. Jeg tilkaldte Laila og Anton i håb om lidt hjælp til at genfinde den samt at få den sikkert bestemt. Vi delte os og der gik ikke meget mere end 5 minutter før Anton pludselig begynder at fotografere på livet løs 50 meter fra hvor jeg havde set fuglen. Til at med starte tror jeg han har fundet den men da han pludselig melder om rastende Hvidkindet Værling er det slet ikke til at forstå… Vi glemmer alt om Rørspurven og sammen med de andre birdere kæmper vi for at få se den godt. Det hele ender med at den kommer frem og den ligner en rigtig fin ren 1k han Hvidkindet Værling. Anton “the hitman” havde slået til igen…. der var fest og glæde på skæret.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvidkindet Værling 1k han. Dagens fuglen og det andet fund for Christiansø. Heldigvis var der ikke gullige kanter på svingfjerene, så en fugl uden hybridkarakter. Stor tillykke til Anton og undskyld til Vicky og Claus som lige var smuttet hjem et par timer forinden. ChrØ den 21. oktober 2022.

Hvidkindet Værling 1k han. Fuglen fløj rundt sammen med en håndfuld Gulspurve. ChrØ den 21. oktober 2022.

Hvidkindet Værling 1k han. En meget smuk værling – vi er klar til Gråhovedet Værling i morgen. ChrØ den 21. oktober 2022.

Kaspisk Måge 1k. Lige ud for vores lejlighed… her kunne jeg godt bo permanent. ChrØ den 21. oktober 2022.

Baltisk Sildemåge 1k. På vej til Østafrika….. ChrØ den 21. oktober 2022.