CHRØ – DAG 20 DEN 22. OKTOBER 2022.

Vejret indbød til masser af drømme i dag, kort før vi stod op regnede det af og det meste af dagen var det diset og til tider næsten tåget. Anton kom med dugfriske meldinger mens han og Alex fik nettene sat op i mørket og det lovede rigtig godt da der var flere Skovhornugler og masser af Skovsnepper. Da lyset brød frem var vi klar og blev belønnet med den ene Skovsneppe efter den anden samt et par Enkeltbekkasiner. Da Oluf Lou meldte at den Hvidkindede Værling fortsat kunne ses og nydes på Frederiksø blev en meget stor del af dagen tilbragt på den vestlige del af Ertholmene i selskab med denne eksklusive gæst. Det gav en god bonusart da vi fandt en Dværgværling som primært sås flyve rundt mens den kaldte ivrigt. Den var dog lige ved at blive fanget da den rastede kortvarigt ved et net. Ellers bød dagen på vores første Snespurv og Lille Fluesnapper i dette efterår. Sidstnævnte endte med at blive ringmærket sidst på eftermiddagen. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Gulspurv og Hvidkindet Værling. Værlingflokken var noget mere mobil i dag og sås flere steder på Frederiksø. Selv om mit foto ikke er skarpt af den giver det dog en ide om størrelsen af den i flugt samt at det er muligt at opdage den i flugt pga den hvide kind. ChrØ den 22. oktober 2022.

Lille Fluesnapper 1k. Arten har været udsædvanlig fåtallig i dette efterår, dette var blot den anden fugl i oktober. Den blev selvfølgelig tjekket for Taiga Fluesnapper uden held, der er dog fortsat håb for sådan en. ChrØ den 22. oktober 2022.