ENDNU EN CACTUS DENNE GANG I BAGENKOP HAVN DEN 22. AUGUST 2022.

Den 18. august 2022 fandt jeg denne juvenil/1k Cactus type i Bagenkop havn. Mange ville nok ikke kalde denne fugl for en Cactus da den for meget ligner en Sølvmåge. (Det ville jeg nok heller ikke selv for et år eller to siden) Fuglen blev også primært bestemt på grund af stemmen som lå tæt på en Kaspisk Måge dog uden at være helt typisk, den var generelt for mørk og rugende. Generelt har de fleste nok den opfattelse at en Cactus hybrid bør ligne en mellemting og ofte mest noget Kaspisk Måge for at det er en hybrid samt at man overhovedet opdager den. Denne her sommer har jeg hørt flere unge Sølvmåge typer kalde mere som en Kaspisk Måge end som en Sølvmåge. Jeg tror måske der er en mulighed for at der kan være lige så mange Cactus fugle der ligner en Sølvmåge som der er fugle der ligner en Kaspisk Måge. Det kan være man bliver nød til at acceptere at Cactus fugle ikke kun minder om en Kaspisk Måge men lige så godt kan minde om en Sølvmåge. Jeg forestiller mig at hvis et hybridpars unger senere yngler med fx en Sølvmåge så er der evt. større chancer for at dens unger kommer til at ligne en Sølvmåge. Måske tager jeg helt fejl, men jeg synes det er en interessant tanke.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.

Cactus juvenil/1k. Bagenkop havn den 18. august 2022.