ENDELIG EN AFLÆSNING DEN 21. AUGUST 2022.

Jeg brugte den halve søndag i Spodsbjerg havn og blev fint belønnet med spændende måger. Højdepunktet var sommerens første aflæsning af en farvemærket Kaspisk Måge. Selv om jeg endnu ikke har modtaget noget svar gætter jeg på den kan stamme fra en af berygtede tyske kolonier som rummer en masse hybridmix. Fuglen så på mange måder ud til at være en ren fugl, med lidt mørke undervinger, dog nok ikke mørkere end at det kan accepteres. Hvis den er fra en af de tyske kolonier skal man nok ikke forvente at de kan give et sikkert svar på artsstatus. Lidt overraskende sad stålringen på tibia, hvilket er første gang jeg ser på en Kaspisk Måge på Langeland. Ellers bød dagen på endnu en juvenil/1k Kaspisk Måge som ligeledes var en ny for havnen i år. Der var også godt med Cactus fugle i dag, det blev til mindst 3 juvenile/1k fugle. To var nye for 2022 mens en anden var en genganger fra den 14. august 2022.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge juvenil/1k. En fugl som denne bør kunne accepteres som en Kaspisk Måge. Det bliver spændende at høre mere om den. Spodsbjerg havn den 21. august 2022.

Kaspisk Måge juvenil/1k. Bemærk typisk lange ben samt mindre typisk lidt mørke undervinger. Spodsbjerg havn den 21. august 2022.

Kaspisk Måge juvenil/1k. Halen og oversiden af vingen er perfekt til en typisk Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 21. august 2022.