SKAGEN ER SAGEN – 2. HALVLEG DEN 13. JUNI 2022.

Så er min dejlige fugleferie i Skagen sammen med søde Laila desværre slut. Det har været nogle helt fantastiske uger vi har haft og det endda selv om forårsvejret aldrig blev helt som man havde drømt om. På grund af mit arbejde var vi desværre nød til at tage hjem en uge og det kostede hele 2 nye DK arter, især Dværgørnen gjorde ondt…. men så er der en heldigvis en god grund til at komme tilbage næste forår. Der var dog fint med andre ørne til os da vi atter var tilbage, vi fik tilsammen set Lille Skrigeørn 3, Steppeørn (den samme som vi selv fandt den 9. maj 2022) Høgeørn, Slangeørn og selvfølgelig Kongeørn og Havørn, så ingen grund til at klage. Det manglende varme gennembrud som prægede hele foråret 2022 betød at der ikke var mange sjældne småfugle, dog fik vi Buskrørsanger, Lille Rørsanger og Høgesanger. Jeg var især glad for de to sidste arter da det hhv. var den første jeg ser i 20 år og blot 3. gang jeg ser Høgesanger om foråret i Danmark (sidste gang var på Chr.Ø i 1991). Sommerfuglene blev også dyrket og især var der mange Hedepletvinger og Engblåfugle dette forår…. Jeg nåede i år at finde årets første Sortbrun Blåfugl i DK den 10. juni 2022. 

Turens største oplevelse var da Laila og jeg opdagede en Lammegrib ved Hvideklit syd for Skagen den 10. juni 2022…. og som vi også så de næste to dage forskellige steder i Skagen. Især den dag vi fandt den bliver en dag vi aldrig glemmer, her blev fuglen forsøgte indhentet sammen med masser af andre birdere mens vi kæmpede med at komme forbi et norsk cykelhold på 40+ ryttere som var total stive af øl og spiritus og som derved både kørte i grøften og samt cyklede i begge sider af vejen. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lammegrib. Turens store oplevelse var denne vanvittige store grib som gæstede Skagen i 3 dage. Her ses den fra Hamiltonvej (næsten lige over Henrik Højholms sommerhus). Skagen den 11. juni 2022.

Lammegrib. Takket være Laila`s “gode næse” samt gode køreevner fik vi set den ufattelig godt denne dag. Hamiltonvej, Skagen den 11. juni 2022.

Lammegrib. Kragerne var kommet lidt på overarbejde når de forsøgte at mobbe den store grib. Hamiltonvej, Skagen den 11. juni 2022.

Laila på toppen efter hun havde opdaget Lammegrib… Troldkær den 10. juni 2022.

Lille Rørsanger. Skønt gensyn, det var 20 år siden jeg havde set arten sidst. Grenen, Skagen den 8. juni 2022.

Høgesanger, hun. Arten er meget sjælden om foråret i Jylland og det var vist den første der blev mærket om foråret i Skagen i 9 år. Grenen, Skagen den 11. juni 2022.

Buskrørsanger. Om eftermiddagen efter en regnbyge blev der ved Kabeltromlen opdaget en syngende fugl. Grenen, Skagen den 24. maj 2022.

Hedepletvinge. Jeg så arten første gang sidste år og da var den fåtallige, i år var den til gengæld ret almindelig. Troldkær den 23. maj 2022.

Sortåret Hvidvinge. Arten breder sig og jeg tror jeg måske snart kan finde en på Fyn. Hulsig den 5. juni 2022. 

Sortbrun Blåfugl. Årets første i Danmark i 2022. Tversted den 10. juni 2022.

Sort Stork. Allerede meget tidligt om morgen dukkede denne sjældne fugl op. Grenen, Skagen den 5. juni 2022.

Rosenstær. Foråret bød på mindst to forskellige fugle. Grenen, Skagen den 6. juni 2022.

Blåhals, Nordlig. Tidligere var denne underart ikke sjælden, nu er der desværre blevet langt imellem dem. Grenen, Skagen den 1. juni 2022.