SANGLÆRKE VS TOPLÆRKE DEN 21. MAJ 2022.

Da jeg startede med at se på fugle var jeg helt sikker på at jeg engang havde fundet en Toplærke ved Maden på Helnæs. Lokaliteten skreg til himlen at her var det forbudt at se en Toplærke, det var jeg desværre dengang ligeglad med. Siden er jeg blevet lidt klogere (ellers tæt på umuligt, men der sker heldigvis fortsat mirakler). Jeg kom især til at tænke på denne gamle fejlobs, da jeg så en fin Sanglærke i går på Skallingen med top. Der er overhovedet ikke noget usædvanligt i at se en med top, da de ofte rejser issefjerene. Men skønt med et gammelt flashback, mens Sanglærken i går sikkert har undret sig over hvorfor jeg sad og grinte dumt inde i bilen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sanglærke. For godt 40 år siden lavede jeg den første af mange fejlobs. Skallingen den 20. maj 2022.

Toplærke. Danmarks to eneste ynglende Lærker kan godt minde lidt om hinanden. Hirtshals den 6. maj 2022.