2K KASPISK MÅGE I ASSENS HAVN – MIN FØRSTE PÅ VESTFYN DEN 10. APRIL 2022

Sammen med Laila gik turen til Vestfyn fredag den 8. april 2022… Fuglene havde ikke førsteprioritet men vi havde for en sikkerheds skyld medbragt en kikkert. Selv om forventningerne ikke var store til Assens havn valgte vi på vej hjem alligevel at tjekke havnen. Den bød lidt overraskende på lidt flere måger end vi havde regnet med. Efter et godt gennemtjek opdagede vi en mulig 2k Kaspisk Måge som gik rundt ovre ved Marinaen. Det var lidt langt væk fra vores holdeplads og den havde i modsætning til alle de andre måger ingen interesse i det brød jeg havde medbragt. Vi kørte derfor over til Marinaen og genfandt den, den var dog ikke nem at komme tæt på, så det blev kun til lidt dokumentationsfoto. Fundet er mig bekendt det første fra Assens Havn og samtidig den første jeg ser på Vestfyn hvor der ikke endnu ikke er mange meldinger om arten.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k (A). Den første jeg ser på Vestfyn var ikke nem at dokumentere. Fuglen var sky, der stod en mindre kuling ind over havnen plus der både var sne og regnbyger at kæmpe imod. Assens Havn den 8. april 2022.

Kaspisk Måge 2k (A). Her ses den tilsammenligning med en flok unge Sølvmåger. Assens havn den 8. april 2022.

Kaspisk Måge 2k (A). Fra Vestfyn er der fortsat ikke mange meldinger om denne art… som dog nok er overset pga manglende mågeinteresse samt på ornitter på de kanter. Assens havn den 8. april 2022.