TROLDAND X BJERGAND HAN, VEJLEN, TÅSINGE DEN 3. MARTS 2022.

Dagen bedste fugleoplevelser fik jeg idag på hjemmebanen ved Vejlen på Tåsinge…. Det hele startede med ikke mindre end 6 Havørne hhv. 4 ungfugle og 2 adulte. De unge sad i træerne og kiggede sulten på de mange rastende dykænder (sjusket vurderet til 2000 stk.) Normalt er jeg ikke stor fan af at glo de mange dykænder igennem, men da de lå super godt var der ingen vej uden om. Efter få minutter var der “bingo” da jeg opdagede en Troldand x Bjergand han hybrid. Jeg nåede få sekunder at blive nervøs, da det er lidt oppe i tiden at skyde hybrider her på Fyn, men da der hverken var ophidsede ornitter eller Lucky Luke typer i nærheden luskede jeg ud af bilen og stillede skopet op. Fuglen var lidt større end Trolænderne. Havde hvide flanker og en mørkere ryg. Havde en lille top i baghovedet. Næbneglen var tydelig, klart mere tydelig end på den jeg fandt den 18. februar 2020 ligeledes i Vejlen (se blog).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Troldand x Bjergand han hybrid. Dagens fugl på Tåsinge. Vejlen den 3. marts 2022.

Troldand x Bjergand han hybrid. Blot det 2. fund for Tåsinge. Vejlen den 3. marts 2022.