ENDNU EN SORTSTRUBET BYNKEFUGL PÅ LANGELAND DEN 2. MARTS 2022.

Da jeg heller ikke idag kunne finde nogen interessante måger i Bagenkop havn gik turen til Ristinge Halvøen hvor jeg ville tjekke op på de Sortbugede Knortegæs. Det var heller ikke nogen nem opgave, da gæssene var meget nervøse og samtidig lå langt ude på vandet. Der var også kommet en gaskanon op på marken. Jeg er meget “imponeret” over hvor meget man gør ud af at holde de få Knortegæs væk fra denne lille mark…. man skulle tro der voksede guld op af jorden. På trods af alle forhindringerne fandt jeg en enkelt Sortbuget Knortegås mellem de godt 100 Mørkbuget Knortegæs, der kan dog godt have været flere fugle i området. På vejen hjem fik jeg set i samme område en fin han af Sortstrubet Bynkefugl. Det var nøjagtig samme sted hvor jeg havde en på samme tid sidste år, så måske den samme fugl der atter var på plads til en ny ynglesæson.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortstrubet Bynkefugl han. Allerede den anden fugl jeg ser på Langeland i år. Ristinge den 2. marts 2022.