HÆTTEMÅGEN VAR FRA LETLAND I SVENDBORG LYSTBÅDEHAVN DEN 14. FEBRUAR 2022.

Jeg valgte at starte i Svendborg Lystbåde havn hertil morgen da jeg satsede på at genfinde den Hættemåge som jeg mistænkte for at måtte have en ring om benet fra Letland. Heldigvis var den der atter og jeg fik skudt lidt fotos af den og den blev sendt direkte afsted til ZM. Da jeg atter var hjemme var der en hilsen fra Mikkel Lausten inde fra Zoologisk Museum, selvfølgelig med data på fuglen. Den var faktisk tidligere blevet aflæst i Svendborg, men det fremgik ikke hvor mange gange og hvornår den sidste aflæsning var fra. Men anyway det var en ældre fugl, den var blevet mærket ved busterminalen i Riga den 10. april 2013. Fuglen var mærket som en 3k+ og derved ved at være en erfaren fugl.

Efter endnu flere aflæsninger af Hættemåger og Sølvmåge i Svendborg gik turen til Langeland, hvor jeg brugte adskillige timer omkring Spodsbjerg havn og Drejet. Det gav ikke så meget nyt, men både Sorthovedet Måge og Splitterne var atter på plads. Inden turen gik hjem så jeg atter de to Nilsgæs i Rudkøbing, da de lige pludselig kom flyvende til da jeg sad og tjekkede lidt rastende måger. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den ringmærkede Hættemåge fra Riga i Letland var mærket for 8 år og 10 måneder siden. Mellem Svendborg og Riga er der 864 km.

Sorthovedet Måge adult. Drejet den 14. februar 2022. 

Sølvmåge 2k. Drejet den 14. februar 2022.

Nilgås… Begge fugle kom pludselig flyvende til… Efter de landede var især den ene fugl meget aggressiv og ivrig til at kalde og kort efter fløj de igen. Rudkøbing den 14. februar 2022.