ENDNU EN AFLÆSNING – HÆTTEMÅGE FRA HOLLAND DEN 6. FEBRUAR 2022.

Sidste år (2021) aflæste jeg en adult Hættemåge den 2. november i Spodsbjerg havn. Ud fra nummeret var jeg hurtig klar over den ikke var mærket i Danmark hvilket jo altid gør det lidt mere spændende. Svaret har været lidt længe undervejs, desværre er ikke alle ringmærkningscentraler ikke lige så hurtige som Mikkel Lausten fra Zoologisk Museum.. Idag blev spændingen dog udløst da der kom svar på fuglen. Den var mærket i Holland i Gelderland som 3k+ han den 9. februar 2018. Mellem mærkestedet og Spodsbjerg havn er der 487,9 km.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.Hættemåge adult (EZP3). Denne farvemærkede fugl var mærket som 3k+ i Gelderland i Holland den 2. februar 2018, så det kan være en temmelig gammel fugl. Spodsbjerg havn den 2. november 2021.

Mellem mærkestedet i Holland og op til Spodsbjerg havn hvor jeg fik den aflæst er der 487,9 km.