FINSK AFLÆSNING AF GRÅGÅS PÅ LANGELAND DEN 19. JANUAR 2022.

En tur til det sydlige Langeland afslørede at der var dukket en masse “grå gæs” op…. Længe har der kun været en del Bramgæs, så det var helt rart der atter var lidt andre gæs at kigge på. I et område ved Nordenbro var der godt 1000 Grågås og mellem dem var der 100 Blisgæs og 9 Tundrasædgæs samt 300 Sangsvaner. En enkelt Grågås havde en speciel hvid halsring på med nummeret F92. Umiddelbart lignede halsringen en eller anden form for sender som samlede data op. Selv om den stod lidt langt ude fik jeg den heldigvis aflæst. Jeg sendte den direkte til Zoologisk Museum og da jeg atter kom hjem havde Mikkel Lausten fra ZM allerede sendt info omkring fuglen. (tak for hurtigt svar Mikkel). Fuglen er mærket i Finland den 3. maj 2021. Den er formentlig med i et eller andet projekt og jeg antager den er mærket som voksen pga. halsmærket. Siden den er mærket er der ud fra de informationer jeg har modtaget på den ikke andre aflæsninger af den. Har fuglen fløjet direkte har den tilbagelagt en strækning på 1340 km. 

Mågerne svigtede mig  totalt i dag der var tomt overalt…. Men de mange tjek var ikke forgæves, da jeg blandt andet fik set min første Sule i år, da en adult fugl fløj langs kysten ved Illebølle, hvilket er en ganske god art på disse kanter. I samme område blev det også til 2 Røde Glenter og inden turen sluttede kom de faste 10 Sandløbere ved Drejet atter i notesbogen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Gæs og Sangsavner. Det var i dette fine selskab den ringmærkede Grågås fra Finland kunne aflæses. Nordenbro den 19. januar 2022.

Gæs og Sangsvaner. Den Halsmærkede fugl ses i den røde cirkel. Nordenbro den 19. januar 2022.

Her er de tilgængelige data af den finske Grågås fra Langeland i dag. Nordenbro den 19. januar 2022.

Måge sp. 3k. Jeg har tidligere skrevet om denne ubestemte måge (læs blog fra den 20. december 2021) som nok er en Sølvmåge, der dog også kan minde om noget Middelhavssølvmåge eller hybrid. Den havde været væk siden jeg skrev om den i december 2021, men var nu atter tilbage. Spodsbjerg havn den 19. januar 2022.