SO AM I – ATTER FYNSK MESTER I SORTHOVEDET MÅGE, DREJET DEN 18. JANUAR 2022.

Indtil sidst på eftermiddagen var det op ad bakke med at finde noget sjovt mellem Mågerne på Langeland i dag – men til sidst kom belønningen. Ved Drejet syd for Spodsbjerg havn var der nogle sandbanker med en god blanding af store og mindre måger. Mellem dem blev det først til en ny 3k Kaspisk Måge (A) for 2022, endda en fugl jeg ikke havde set i 2021. Det var en ret karakteristisk fugl da den var lidt bagefter i fældningen i forhold til en klassisk 3k fugl og derudover havde den tændstiknæb. Da jeg var færdig med de store Måger tjekkede jeg de mindre Måger og mellem dem var der en adult Sorthovedet Måge, så for 3. år i streg fandt jeg årets første Sorthovedet Måge i det gamle Fyns amt. Sidste år havde jeg en adult den 31. januar mellem Spodsbjerg og Løkkeby, mens det i 2020 blev til en adult på Tåsinge den 4. marts. Dagens fund var blot det andet fund af en fugl i januar måned for Langeland. Med til historien høre dog at det med ret stor sikkerhed er samme fugl som jeg har set i området 3 gange i perioden den 10. september til den 29. december 2021. Måske er det endda samme fugl som jeg så den 31. januar 2021 som evt. overvintre her. (Læs mere om min lille tese omkring denne mulighed i min samlede oversigt over Mågerne på Langeland fra den 31. december 2021 her på bloggen). Ellers var de sædvanlig 10 Sandløbere på plads indtil et par overvægtige joggende havfruer skræmte alt væk. (jeg ved det er selv overvægtig, men jeg sniger mig som en “Ternet Ninja” igennem terrænet.)

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sorthovedet Måge adult. Det var en kold fornøjelse at få den dokumenteret, da det var nødvendigt at smide tøjet og gå ud til sandbanken for at få lidt billeder af den. Har hørt vinterbadning er sundt og hvad gør man ikke for at blive 3 dobbelt Fyns mester i denne disciplin. Drejet den 18. januar 2022.

Sorthovedet Måge adult. Mens jeg bevægede mig rundt ude i det iskolde Langelandsbælt havde jeg pludselig 5 Havørne hængende over mig….. Mon de regnede med et nemt måltid hvis det nu skulle gå galt for mig ?. Det kunne ikke blive et bedre farvel… Drejet den 18. januar 2022.

Sorthovedet Måge adult. Til sidst fløj næsten alle mågerne ind i landet og forsvandt. Drejet den 18. januar 2022.