EN DAG MED LIDT OVERRASKELSER PÅ LANGELAND DEN 29. DECEMBER 2021.

Det var et tungt vejr i dag her i Øhavet med en tyk dis og en meget høj luftfugtighed, til gengæld var det utrolig mildt. Jeg valgte at udsætte mågeturen lidt da jeg var ved at lægge sidste hånd på min årsberetning om mågerne på Langeland i 2021…som man kan læse her på bloggen den 31. december 2021. Da jeg var færdig med at skrive om Sorthovedet Måge (troede jeg, men jeg skulle bliver meget klogere) syntes jeg at det var på tide at komme afsted til Langeland og lede efter de sidste Kaspiske Måger inden året var omme. Lige før jeg nåede Bagenkop havn kom jeg i tanken om at mine gode ven Jan Johansen fra Bagenkop havde ringet i går og fortalt at han havde fundet en Hvid Stork omkring jættehøjen ved Fakkebjerg. Så jeg slog lige et sving til venstre inden havnen og kørte først til Fakkebjerg. Jeg var ikke lige mere end kommet forbi Fakkebjerg før den Hvide Stork kom flyvende og nærmest landede lige ved siden af min bil…. Det var et lidt særpræget syn at se denne fugl her midt om vinteren på Langeland. Da jeg havde nydt den lidt fløj den lidt videre mod Kelds Nor hvor den dog gik ned inden. 

Bagenkop havn var (gider næsten ikke at skrive det mere) igen en tynd omgang, dog genfandt jeg den 2k Kaspiske Måge (A) som jeg fandt her den 27. december 2021. På vej hjem så jeg den også i Klise Nor, hvor den stod og vaskede sig. Spodsbjerg havn var også total tom for Kaspiske Måger i første omgang, så jeg valgte at køre en tur om til Løkkeby enge. Her så en jeg Sølvhejre i den nordlige del af engene… Selv om jeg ser Sølvhejre hver gang jeg er på det sydlige Langeland, så var det længe siden jeg havde set den her ved Løkkeby. Da jeg lige vil tjekke havnen endnu engang inden det sidste lys forsvinder opdager jeg fra bilen en lækker adult Sorthovedet Måge ligge ude på havet ved ved den sydlige del af Løkkeby enge. Den flyver ret hurtigt længere op af kysten (mod nord), hvor den dog smider sig igen…og jeg vælger at gå en tur op af stranden for at få lidt fotos af den. På vej op af stranden får jeg endnu en fin overraskelse da jeg finder en Bjergpiber, hvilket er min første i 2 år i dette område, hvor den ellers var ret sikker førhen. Det var den anden Bjergpiber jeg har i år på Langeland, jeg havde en ret tidligt på efteråret ved Klise Nor. Den Sorthovedet Måge ligger ret passivt ude på havet indtil den bliver skræmt op af nogle havjægere og den forsvinder herefter mod øst, dog kan jeg se den smider sig igen temmelig langt ude. Det var iøvrigt det første fund af arten på Langeland i december måned. Sidst den overhovedet er set på Fyn i december var da jeg fandt en ved Fåborg den 17. december 2016. I mørket når jeg at få en fin adult Kaspisk Måge (A) i notebogen i Spodsbjerg havn og det var heldigvis en jeg ikke havde registreret før. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Hvid Stork…. Så kommer man ikke ret meget tættere på. Fakkebjerg den 29. december 2021.

Hvid Stork. Efter den havde kigget ind til mig i bilen gik den et smut ud på vejen… den er vist lidt presset. Fakkebjerg den 29. december 2021.

Sorthovedet Måge adult. Det var første december fund på Langeland. Løkkeby enge (den var på havsiden) den 29. december 2021.

Bjergpiber. Endnu en god overraskelse…. Løkkeby enge (stranden) den 29. december 2021.