KOLDT MEN FED DAG I MÅGELAND DEN 27. DECEMBER 2021.

Solen skinnede blot et par timer i dag tidligt om morgen, herefter blev det gråt og helt overskyet. Dagen var samtidig sindsyg kold, men pyt vinden var SØ og jeg var i humør til at finde Kaspiske Måger… Jeg startede i Bagenkop havn og efter en times tid kom der sørme en 2k Kaspisk Måge (A) ind i havnen som jeg ikke havde set før, se det var en god start på min mission !. Herefter tabte havnen pusten, men inden jeg kørte fik jeg dog også bogført den faste 3k Cactus. Jeg driblede derefter lidt rundt på den sydlige del uden at se ret meget andet end mange Bramgæs. Efter turen syd på kørte jeg direkte til Spodsbjerg havn hvor jeg blev resten af dagen. Mit besøg i Spodsbjerg havn var det man kan kalde rettidig omhu, da jeg netop landende da havnens største kutter var på vej ind til havnen med en masse skønne måger efter sig. Efter mange tomme dage i Spodsbjerg havn vrimlede det lige pludselig med Kaspiske Måger her og der og alle vegne. Jeg fik dog hurtigt et overblik og havde hele 7 rastende fugle på engang. Ud af den bande var de 3 nye for sæsonen og det drejede sig hhv. om 2 adulte og 1 1k. Gengangerne var den adulte med sort i p3, de 2 2k fugle som jeg skrev om i går samt 1 1k som ikke havde været inde i over 3 uger. Så en skøn dag med gamle kendinge og hele 4 nye fugle.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k (A). Endelig en ny fugl i Bagenkop havn… Jeg overvejede en overgang at lave den til en (B) fugl… men det var nok lige i overkanten alligevel. Men helt at udelukke at der er blevet “dusket” lidt tilbage i generationerne er ikke helt utænkeligt. Bagenkop havn den 27. december 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). Dagens nye ungfugl var en hård banan, den tog sig en pause på den kolde isbelagte asfalt. Spodsbjerg havn den 27. december 2021.

Kaspisk Måge 1k (A). Denne knap så smukke fugl havde tidligere rastet i havnen i perioden den 3. til den 5. december 2021. Spodsbjerg havn den 27. december 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Denne adult fugl havde sort i p3 og var identisk med den fugl der var inde den 15. december 2021. Spodsbjerg havn den 27. december 2021.

Kaspisk Måge adult (A). Jeg undres fortsat over tegningen i hånden på denne adulte fugl (samme fugl som på forrige foto). Det brede sammenhængende sorte bånd i p10 kombineret med sort i p4 og p3 gør den spændende, ” Tungerne” passer dog nok bedst på en Kaspisk Måge ?. Spodsbjerg havn den 27. december 2021.