SOMMEREN SLUTTEDE SMUKT… SORTSTRUBET BYNKEFUGL OG SØRGENKÅBE DEN 31. AUGUST 2021.

Da vejrguderne havde lovet sensommervarme og kun svag til let vind fra en nordlig retning tog jeg tidligt afsted for at prøve om der kom lidt træk ved Dovns Klint. Jeg lagde hurtigt ud med at par indtrækkende Traner ved Gulstav Klint samt 10 trækkende Sortklire , hvilket var en fin start. Jeg indså dog ret hurtigt at jeg ikke kunne følge op på de gode takter da der ikke var mange trækfugle i luften… så jeg ville istedet forsøge mig med lidt kratlusk. Allerede på vej over til Gulstav/Vesterskov blev dagens bedste småfugl noteret, da jeg havde 3 Sortstrubede Bynkefugle i selskab med nogle Bynkefugle. Det var skønt atter at se arten på Langeland, da jeg ikke havde haft den her siden jeg havde fundet flere fugle om foråret. At starte lusketuren med min ynglingsfugl gav blod på tanden og jeg fik gået adskillige krat igennem…. Det var især Rødstjert (20), Gærdesanger (18) samt Bynkefugl (15) der dominerede, faktisk var der meget få andre Sylviasangere udover lidt Tornsangere (6). Ellers var der nogle få Grå Fluesnappere (5) samt Brogede Fluesnappere (2). Mens jeg gik og tjekkede småfuglene kiggede jeg også på sommerfuglene som der kom flere og flere af som varmen tog til. Igen som for en uge siden var det Admiralen (40+) der var alt dominerende, men der var dog også Tidselsommerfugl (4) og Skovrandøje (6). Pludselig kom der en smuk Sørgekåbe flyvende og til alt held var den mere samarbejdsvillig end den jeg fandt den 24. august 2021 i Vesterskov. Denne her gang får jeg lidt billeder af den selv om det ikke var helt nemt. Efter nogle nogle minutter flyver den pludselig over det hegn hvor jeg står og jeg ser ikke mere til den på trods af jeg leder et godt stykke tid af den. Efter denne indbringende tur i Gulstav og Vesterskov bliver resten af dagen brugt på at tjekke måger rigtig mange steder, men jeg finder kun Kaspiske Måger i de to havne Bagenkop og Spodsbjerg. Alle er gengangere, I Bagenkop er det den blinde 4k fugl der bliver registreret mens det er 3 af de faste 2k fugle der underholder i Spodsbjerg. Afslutningsvis skal en trækkende Rovterne i Bagenkop havn også nævnes.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortstrubet Bynkefugl. Faktisk havde jeg hele 3 fugle som en kort overgang sad sammen. Gulstav den 31. august 2021.

Sørgekåbe. Den 2. jeg har på Langeland siden jeg så min første på øen for blot en uge siden. Gulstav den 31. august 2021.

Sørgekåbe. Herligt at invasionen i år også smitter af på Langeland. Gulstav den 31. august 2021.

Tidselsommerfugl. Synes ikke den er så hyppig i år. Gulstav den 31. august 2021.

Kaspisk Måge 4k. Den blinde, her ses den med det gode øje. Bagenkop havn den 31. august 2021.