NY HAVNEART I SPODSBJERG – ALMINDELIG KJOVE DEN 30. AUGUST 2021.

Jeg var atter i Spodsbjerg havn og kigge lidt måger igennem det meste af eftermiddagen og det blev en ganske spændende dag, selv om det ikke væltede med måger. Dagens største udfordring var en juvenil Kaspisk Måge type, som jeg aldrig helt gennemskuede med sikkerhed. Selv om den på mange måder virkelig lignede en Kaspisk Måge, så blev jeg aldrig glad for hovedfaconen, øjets placering samt ikke mindst næbformen. Næbformen mindede mig mest om noget Sølvmåge på trods af den svage vinkel på under- næbbet. Denne fugl er ikke en super typisk Cactus. Den kan sagtens være født at et “rent par” Kaspisk Måger, hvor det ikke er til at udelukke at den ene eller begge forældre kan have gener fra Sølvmåge i sig fra deres forældre eller endda længere tilbage. Jeg vælger derfor den meget forsigtige tilgang til denne fugl og lader den være ubestemt og derved tæller den ikke med i den samlede oversigt over Kaspiske Måger på Langeland i 2021. Jeg blev dog ikke helt snydt for mit “daglige fix” af Kaspiske Måge, da jeg atter havde 2 2k fugle, det var dog med en anden kombination end i går.

Dagens højdepunkt var dog at jeg havde hele 5 trækkende Almindelige Kjover, hvilket er de første jeg nogensinde har haft fra havnen. De kom i to grupper på hhv. 2 og 3 fugle sammen. De havde det tilfælles at de trak meget højt oppe på himlen og kunne nemt være smuttet forbi uden jeg havde set dem. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ubestemt Kaspisk Måge juv. Bemærk især næbfaconen. Spodsbjerg havn den 30. august 2021.

Ubestemt Kaspisk Måge juv. Halen er perfekt til en Kaspisk Måge, hvilket oversiden iøvrigt også er. Spodsbjerg havn den 30. august 2021.

Ubestemt Kaspisk Måge juvenil. Hvis man så denne fugl lidt på afstand samt trækkende, så røg den nok i notesbogen som Kaspisk Måge. Her på mit foto ser hovedet dog meget Sølvmåge agttig ud. Spodsbjerg havn den 30. august 2021.

Almindelig Kjove. Dagens 3 sidste fugle kom som de første 2 meget højt oppe og forsvandt hurtigt mod syd… Håber virkelig ikke jeg har overset nogen, hvilket jeg dog godt kunne frygte. Men pyt, jeg fik mig en ny havneart. Spodsbjerg havn den 30. august 2021.