FÅ FUGLE I DAG PÅ LANGELAND DEN 27. AUGUST 2021.

Ville kombinere Spodsbjerg havn i dag med et besøg ved Botofte først hvor jeg ikke havde været længe… Der var ikke meget gang i søen ud over Skarverne. Der var fortsat store unger i flere af rederne, hvilket jeg ikke er klar over om er sent for arten. Jeg fik også tjekket for den måske kommende nye art for Danmark Dværgskarv…..  man er vel evig optimist. Mens jeg stod og snakkede med en fotograf som var dukket op opdagede jeg en adult rastende Rovterne. Han kunne berette at han lige havde set en med sender på i søen og jeg antog i første omgang at det nok var den jeg havde genfundet. Men jeg valgte at tjekke op på den og kørte ned i den sydlig del af søen hvor den stod. Her stod det hurtigt klart at denne her fugl ingen sender havde på. Efter den havde rastet i søen i 45 min. tog den højde og forsvandt mod syd kl. 13.20. Inden jeg forlod søen havde jeg også en overflyvende Sølvhejre samt en 1k Lille Præstekrave., så det var et vellykket besøg selv om der ikke var mange fugle.

Spodsbjerg Havn kunne ikke følge op på de gode takter fra i går på trods af jeg tilbragte knap 4 timer i havnen. Jeg genfandt dog atter den juvenile farvemærkede (P:84A) Kaspiske Måge fra Polen som dukkede op i går. Den samme 2k Kaspiske Måge fra i går var også på plads i dag. Den faste juvenile Kaspiske Måge fra den 1. august 2021 fugl svigtede i dag, så måske den langt om længe er trukket videre. En enkelt adult Vestlig Sildemåge blev det også til, hvilket nok var den samme som jeg så i går. I havnen var der også  lidt overtrækkende vadefugle i løbet af dagen, mest spændende var en Stenvender.

Aflæsning: Kaspisk Måge juvenil (P:84A) Spodsbjerg havn

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Rovterne adult. Efter et ophold på 45 min i søen trak den videre mod syd i høj højde. Botofte den 27. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Den farvemærkede fugl fra Polen var også på plads i dag. Spodsbjerg havn den 27. august 2021.

Svartbag. Denne unge fugl har desværre brækket vingen. De seneste dag har jeg været lidt ekstra god ved den og en adult Sølvmåge som har flækket næbbet. De er begge så afkræftede at de kommer helt hen og står ved siden af mig. Sølvmågen har jeg håndfordret ellers kan den ikke få brødet ned i halsen. Jeg burde jo nok bare aflive dem begge, men det er jo aldrig så rart at gøre. Spodsbjerg havn den 27. august 2021.