SORTE GLENTER OG FØRSTE AFLÆSNING AF EN JUVENIL POLSK KASPISK MÅGE I ÅR DEN 26. AUGUST 2021.

På trods af lidt svingende vejr i dag blev det alligevel en ganske fin dag på Langeland. Første halvdel af turen bød på lidt sol, mens der kom byger om eftermiddagen. Heldigvis havde vinden lagt sig lidt siden i går omend den fortsat var lidt kraftig fra en vestlig retning. Krattene på sydspidsen var i dag meget tomme for småfugle og der var næsten ingen sommerfugle. Lidt overraskende blev det til 2 1k trækkende Sorte Glenter (kl. 12.30 og kl. 13.30) samt 4 Traner omkring Ørnehøj. Det blev også til en trækkende Havørn som gik ud i meget høj højde henover Gulstav Klint. I Kelds Nor var der lidt vadefugle såsom Islandsk Ryle (27), Krum- næbbet Ryle (2 1k) samt Sortklire (2). Bagenkop havn var atter total tom for måger, så det var desværre hurtigt overstået. Spodsbjerg havn virkede også tom i første omgang for Kaspiske Måger, heldigvis blev jeg alligevel hængende og blev belønnet med den første aflæsning af en juvenil fugl i år, da der kom en ind sidst på eftermiddagen. Det drejede sig om en farvemærket fugl fra Polen. Dagens to andre Kaspiske Måger var gengangere, den ene var den faste juvenile fra den 1. august 2021 mens den anden var den 2k (ankom den 7. juli 2021) som jeg ser mindst af de faste 2k fugle.

Aflæsning: Kaspisk Måge juvenil Spodsbjerg havn (P:84A).

Aflæsning : Hættemåge adult Bagenkop havn (A248) Aflæste den første gang i Bagenkop den 4. januar 2014 hvor jeg så den flere gange. Fik den også aflæst i 2015 et par gange. Herefter er den ikke aflæst før jeg genfinder den i oktober 2020. Herefter er der atter ingen aflæsninger af den før i dag. Fuglen er mærket i Binnenalster, Hamburg, Tyskland som 1k den 27. december 2012. Fuglen er nu i sit 10. kalenderår, og derved ved at være en ældre fugl.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Admiral. Man er meget høflig i Gulstav Mose, her byder man sommefuglene velkommen. Gulstav den 26. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Endelig dukkede der en farvemærket udenlandsk fugl op. Sidst år havde jeg omkring 10 farvemærkede fugle i juli og august på Langeland. De stammede primært fra Polen lige som dagens fugl også gjorde. Spodsbjerg havn den 26. august 2021.

Kaspisk Måge juvenil. Her ses oversiden af den polske fugl. Spodsbjerg havn den 26. august 2021.

Kaspiske Måge juvenil. Denne polske fugl var muligvis en hun da den ikke var så stor, men en mindre han kan ikke udelukkes. Spodsbjerg havn den 26. august 2021.

Kaspisk Måge juveni. Den var en ganske aggressiv fugl der ikke var bange for at slås med de største i havnen om maden… Her ses den i selskab med en bande juvenile Svartbage…. Kan du finde den ?. Spodsbjerg havn den 26. august 2021.