IRIS – EN AF SOMMERENS JUVELER. BLEKINGE OG PINSESKOVEN DEN 17. JULI 2021.

En af de sommerfugle jeg altid helst ville se var en Iris…Stor var glæden da jeg fandt min første på Tåsinge for præcis 10 år siden… Siden har jeg kun set den engang til på Tåsinge. Det er heller ikke blevet til mange i det øvrige Danmark, men i denne sommer har jeg væltet mig i den i Blekinge i Sverige. Det har været så fantastisk bare at kunne gå ud og se dem dagligt samt at kunne iagttage dem i timevis. På vejen hjem fra Sverige var jeg også et smut i Pinseskoven i Danmark, hvor det også blev til nogle eksemplar. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

Iris. “Jeg elsker Iris”. Blekinge juli 2021.

Iris. Selv om det en meget stor sommerfugl er den ikke nem at få et fornuftigt flugtfoto af. Blekinge juli 2021.

Iris. En hestepære var rent guf. Pinseskoven den 16. juli 2021.

Iris. En fryd for øjet. Pinseskoven den 16. juli 2021.

Iris. Et sidste kig. Pinseskoven den 16. juli 2021.