ATTER TILBAGE I DET VIDUNDERLIGE BLEKINGE DEN 17. JULI 2021.

Til mine trofaste læsere beklager jeg den lange pause uden opslag på bloggen som heldigvis ikke skyldes en skriveblokering eller mangel på oplevelser… tværtimod. Jeg var endnu engang tilbage i Blekinge samt et smut på Øland nogle dage sammen med Laila. Jeg havde atter fokus på sommerfuglene og jeg fik yderligere pyntet på på det samlede antal arter af sommerfugle for Lailas fantastiske sommerhushave. Uden den store strategi og planlægning har jeg nu registreret 30 forskellige arter i haven og jeg mangler fortsat at se nogle af de mere almindelige arter. Samlet burde det være muligt at nå omkring 40 forskellige arter på den 2200 kvm store grund. Turens højdepunkt denne gang var flere Kirsebærtakvinger samt ikke mindst en Østlig Takvinge som landede få meter fra en Kirsebærtakvinge, hvilket gav en helt unik mulighed for at sammenligne de to arter på engang. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kirsebærtakvinge. Bemærk den er knap så kontrastrig som Østlig Takvinge samt den mere gullige plet yderst i vingen. Blekinge juli 2021.

Østlig Takvinge. Bemærk mere kontrastrig end Kirsebærtakvinge plus den hvide plet yderst i vingen. Blekinge juli 2021.

Kirsebærtakvinge. Bemærk mørke ben. Blekinge juli 2021.

Østlig Takvinge. Bemærk lyse ben. Blekinge juli 2021.

Kirsebærtakvinge. Blekinge juli 2021.

Kirsebærtakvinge. Dette individ stammer ikke fra Lailas have, men fra en anden lokalitet vi besøgte. Blekinge juli 2021.

Kirsebærtakvinge. Blekinge juli 2021.

Kirsebærtakvinge. Blekinge juli 2021.