Ø-HOP I DET SYDFYNSKE DEN 21. MAJ 2021.

På en dag hvor vejret var meget skiftende, hvor der i længere perioder var lange byger og senere kortere perioder men solskin var jeg rundt på både Langeland, Siø og Tåsinge. På Langeland var det meste regn…. Det blev dog alligevel til en Grønspætte ved Illebølle som jo er en fin art på Langeland. Dagens mest særprægede art blev dog samme sted en Påfugl som noget overraskende var meget sky og helst ikke ville fotograferes. I Nørreballe Nor fandt jeg aldrig ud af om jeg så en eller to adulte Sorthovedet Måger, men umiddelbart så det ud til at parret fortsat er på plads. På Siø var jeg doven og gad ikke at tjekke de godt 100 Mørkbuget Knortegæs der raster der for tiden, dem havde jeg nemlig tjekket i går. Det skulle vise sig at være dumt, da Morten Müller fandt en Rødhalset Gås mellem dem i dag. Heldigvis så jeg den senere på dagen. På Tåsinge fik jeg atter set den Silkehejre som blev fundet i går i Vejlen plus en Rødrygget Tornskade han ved Lundby.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

I disse tider hvor man snart må krydse alle burfugle… er det sikkert godt at have denne her Påfugl “i banken” og det endda som ædelart. Illebølle den 21. maj 2021.

Mellem godt 100 Mørkbuget Knortegæs gik der i dag en fin Rødhalset Gås. Det er lidt underligt at der pludselig dukker en Rødhalset Gås op mellem disse Knortegæs som har gået her igennem flere dage og som ellers kun har haft selskab af Grågæs. Det ville have været mere logisk hvis den havde stået sammen med nogle Bramgæs som der trækker i tusindvis af henover Øhavet i disse dage. Siø den 21. maj 2021.

Silkehejre. For anden dag i streg stod den tæt på vejen. Vejlen den 21. maj 2021.