ENDELIG KOM DER LIV I BUSKENE IGEN PÅ LANGELAND DEN 29. APRIL 2021.

Vejrudsigten så helt perfekt ud til at der måske langt om længe kunne ankomme nogle trækfugle til Langeland. Som i det øvrige Danmark har der været uhyggeligt få småfugle indtil nu i denne meget kolde april på Øen. Men som jeg læste vejrkortet på DMI`s hjemmeside, så måtte jeg bare en tur til Hou Nordstrand og tjekke om min mavefornemmelse var rigtig. Jeg var ikke kommet ud af bilen før jeg kunne høre mine første Gærdesangere i år sidde og synge fra krattene, det lovede jo godt. De næste 4 timer luskede jeg rundt i området og fik ikke mindre end hele 6 nye årsarter og 5 af dem var umiddelbart slet ikke registreret af andre ornitter på Langeland i år. Udover Gærdesanger blev det til; Skovsanger, Broget Fluesnapper, Vendehals, Lærkefalk og Mudderklire, det var disse 5 der ikke var registreret på Langeland i år. Ellers også fint med Landsvaler, Skovpiber og Gul Vipstjert. På vejen hjem så jeg blot min anden Ringdrossel i år, da jeg havde en fin han i selskab med 60 Sjaggere og 3 Vindrosler ved Tobaksladen ved Tranekær. Turen sluttede i Spodsbjerg havn, hvor jeg fik en Vestlig Sildemåge inde i havnen. Lidt spændende om der kommer lige så mange Sildemåger i de Langelandske havne i 2021 som som sidste år, hvor jeg så rigtig mange, hvilket ikke er normalt på Langeland.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg brugte ikke meget tid på havobs… men så dog 2 Tejster. Hou Nordstrand den 29. april 2021.

Blev helt glad for denne Ringdrossel, da jeg ikke er vant til at se denne art særlig tit på Langeland. Tobaksladen, Tranekær den 29. april 2021.

Kan du ikke bestemme denne Træløber til art er der håb endnu… Læs under artikler på min side hvordan du bestemmer de to arter fra hinanden. Hou Nordstrand 29. april 2021.

Vestlig Sildemåge. Spodsbjerg havn den 29. april 2021.