UDFORDRENDE HAVNEDAG I BAGENKOP DEN 18. APRIL 2021.

Endelig kom varmen og Laila og jeg tog afsted til Sydlangeland, hvor der blev set på træk samt dyrket måger. Især det sidstnævnte var en af de sværeste dage jeg har oplevet længe, da der var ankommet et større ryk af især 2k Kaspiske Måger. Ud af 5 nye 2k Kaspiske Måger fremviste 2 endda 3 (hvis jeg strammer den) gener fra Sølvmåger. Ingen af fuglene var typisk Cactus fugle, men mere rene Kaspiske Måge typer. Jeg tror der har været tale om fugle der evt. stammer fra tidligere hybrider som så igen har ynglet i rene par. En anden spændende fugl var en 3k Kaspisk Måge type, som dog var mere Cactus type. Den blev endnu mere spændende da den også var farvemærket. Den var mærket med en blå farvering (V1J2). Lidt overraskende var ringen meget svær at aflæse da den virkede meget slidt. Derudover ville den heller ikke ret gerne tæt på, den opholdte sig hele tiden helt ude på stenmolen. Jeg fik fik fat i Kjeld Petersen som straks kunne fortælle  den var mærket ved Sct. Jørgens sø i det indre København den 1. december 2019 som en 1k “Kaspisk Måge” med meget mørke undervinger. Da den endelig fløj kunne jeg se den fortsat havde meget mørke undervinger, alt for mørke til en “ægte” 3k Kaspiske Måge. Inden den forsvandt fik jeg den også at høre et par gange og begge gange var kaldet som en Kaspisk Måge !. Det var med at holde tungen lige i munden for at få et så rigtig som samlet overblik over dagens i alt 7 fugle vi fik spottet. Fordelingen var altså 1 3k med hybridgener samt 6 2k, hvoraf 3 fremviste hybridgener. Jeg fik derved kun 2 nye fugle ud af det i dag, da den ene 2k var den faste fugl med den sjove næbnegl.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k af Cactus typen uden dog at se “klassisk” Cactus ud. Fuglen var ringmærket med en blå ring (V12J) den 1. december 2019 i det indre København. Den er aldrig tidligere blevet genmeldt. Den meget slidte ring kunne tyde på den har opholdte sig et sted hvor ringen har været udsat for kraftig slitage… Saltvand ??. Stor tak til Kjeld Petersen for det hurtige svar, som jeg modtog mens jeg kiggede på fuglen i felten. Bagenkop havn den 18. april 2021.

En anden type 2k Kaspisk Måge med hilsen fra Sølvmåge. Bagenkop havn den 18. april 2021.

Kaspisk Måge 2k…..Endelig en fugl der var til at bestemme…. tror jeg !!. Bagenkop havn den 18. april 2021.