EN “BETTE” TUR TIL SYDVESTJYLLAND DEN 19. APRIL 2021.

På en af årets varmeste dage (nåede op på 17 grader) var jeg sammen med Laila taget en tur til Sydvestjylland, hvor jeg skulle tælle nogle ynglefugle. Inden arbejdet tog vi en tur til Blåvand hvor vi havde en herlig dag med fine fugle på både Hukket og i mosen. Især var vi glade for en 2k Steppehøg som kom lavet over mosen som Laila opdagede. Mens vi lige stod og fordøjede den, hørte vi pludselig en Sydlig Blåhals synge og fik straks også øje på den. Herefter gik turen videre til Skallingen hvor der skulle arbejdes. Da ynglefuglene var kortlagt gik turen gennem Kjelst enge, hvor det blev til en fin 2k Kaspisk Måge (skal jo helst se en hver dag). Vi afsluttede denne smukke dag ved Sneum hvor vi så 21 Sorthovedet Måger (19 adult og 2 3k). 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sydlig Blåhals. Blåvand den 19. april 2021.

Sydlig Blåhals. Blåvand 19. april 2021.

Sydlig Blåhals. Blåvand 19. april 2021.

Havørn. Blåvand bød på hele 3 styk i dag. Blåvand den 19. april 2021.

Kaspisk Måge 2k. Kjelst enge den 19. april 2021.

Der skulle være over 14.000 tusinde Hættemåger og over 30 Sorthovet Måger ved Sneum. Kan afsløre der er mindst 2 Sorthovedet Måger på dette billede. Sneum den 19. april 2021.