RINGE SØ ER ATTER LEVERINGSDYGTIG I EN NY KASPISK MÅGE DEN 14. APRIL 2021.

Det er nu ikke længere blot en tilfældighed, Kaspisk Måge ses med en vis regelmæssighed i Ringe Sø på Midtfyn. I dag fandt jeg endnu en ny fugl og denne gang drejede det sig om en 3k fugl. Det er den anden nye fugl jeg finder i 2021 i søen, tidligere på året aflæste jeg en med polsk ring. I 2020 havde jeg 4 forskellige fugle i søen. Samlet giver det 6 forskellige fugle på lidt over et år, dog er det umuligt at afvise at dagens 3k fugl ikke kan være identisk med den 2k jeg havde flere gange i første halvdel af 2020. Udover de 6 fugle er det også blevet til en Cactus (hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge) i 2021. Og endda også den endnu mere sjældne Middelhavssølvmåge som kom forbi i 2020. Altså 8 ret gode Måger som man for år tilbage ville have sagt ville være utænkeligt på Midtfyn. Men tiderne ændre sig og der er nok flere på vej. Efter mine observationer fra søen er der også kommet flere meldinger om Kaspiske Måger fra søen i DOF-Basen. Ofte er flere af observationerne registreret uden alder og der er desværre også fejlbestemte fugle imellem. Så det er svært at gennemskue præcis hvor mange individer der er set udover dem jeg selv har registreret. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 3k. Ringe Sø.

Kaspisk Måge 3k. Ringe Sø den 14. april 2021.

Et par Vestlige Sildemåger var overraskende aggressive overfor den Kaspiske Måge. Hannen som her ses til venstre var klart større end den lille hun til højre. Ringe Sø den 14. april 2021.

Vestlige Sildemåge hun. Bemærk hvor slank og mere rundhovedet den virker i forhold til hannen. Den havde også et klar mindre næb. Ringe Sø den 14. april 2021.

Vestlig Sildemåge. Ringe Sø den 14. april 2021.

Vestlig Sildemåge. Ringe Sø den 14. april 2021.