KALDENDE SORTHOVEDET MÅGE SAMT MINE FØRSTE DVÆRGMÅGER I ÅR PÅ LANGELAND DEN 12. APRIL 2021.

Jeg brugte eftermiddagen på at få tjekket Botofte samt Spodsbjerg havn. Boftofte var som for nogle dage siden (lørdag den 10. april 2021) ganske levende med de mange Hættemåger. Jeg brugte næsten al min tid på at tjekke søen fra vestsiden, da der ellers var dømt total modlys. I første omgang kunne jeg ikke finde de Sorthovedet Måger, men pludselig kun jeg høre en fugl kalde og inden jeg så mig om fløj den lige henover mig og forsvandt mod vest sammen med lidt Hættemåger. Senere hørte jeg atter en fugle kalde som jeg dog aldrig fik at se. Om det var den samme der var vendt tilbage er umuligt at svare på. Det blev også til 2 adulte Dværgmåger som dog begge var uden Hætte. Den ene var utrolig rød på undersiden, det lyste kraftigt op på trods af den var langt væk. Det var de første Dværgmåger jeg ser i år på Langeland. Rør- drummen var igen i dag ivrigt paukende. Spodsbjerg havn blev tjekket på vejen hjem og det var desværre spild af tid da der var totalt tomt for måger.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Da alle dagens måger ikke var meget for at blive fotograferet, måtte denne Gråspurv han stå model. Spodsbjerg havn den 12. april 2021.