SMUK DAG MED FLERE FRISKE ÅRSARTER DEN 10. APRIL 2021.

Det gode vejr blev selvfølgelig udnyttet hele dagen og i dag gik turen atter til Langeland. Jeg havde i dag held til at finde et par nye Kaspiske Måger til årslisten… men der måtte arbejdes hårdt for det før de var i bogen. Jeg havde først en 3k et stykke sydøst for Bagenkop, hvor den gik sammen med 15 andre måger på en mark, hvoraf 2 var Vestlige adulte Sildemåger. Endelig var der også en ny fugl i Bagenkop havn, det drejede sig om en 2k fugl. Det var næsten en hel lettelse at der atter var en ny fugl i havnen. Den faste 2k var atter på plads i havnen, mens jeg ikke så den faste 4k i dag. Inden jeg kørte til Nørreballe Nor havde jeg en SØ trækkende Trane henover Bagenkop. I Nørreballe fandt jeg min første Rovterne (kl. 12.03) i år, den stod et stykke ude på en lille Ø ude i Noret. Mens jeg sad der og kiggede fik jeg en sms fra min gamle Tipper kollega Flemming Hansen, der lige vil fortælle at han havde haft 2 adulte Sorthovedet Måger samt en Rødhovedet And han ved Botofte (tak for det). Jeg brugte dog  lidt flere timer på den sydlige del af Langeland samt i Spodsbjerg havn inden jeg satte kurs mod Botofte. Den Rødhovedet And fandt jeg lige med det samme, mens jeg i første omgang ikke kunne finde de 2 Sorthovedet Måger. Jeg kunne ikke tjekke kolonien pga. af modlys. Men da solen endelig begyndte at aftage var det nemt at finde de 2 måger midt inde i kolonien. Fuglene havde travlt med at pudse sig. Under hele besøget kunne jeg høre en paukende Rørdrum med jævne mellmrum. På vej hjem tjekkede jeg lige Noret på Tåsinge, her fik jeg hørt en syngende Munk (første i år!) samt Grønspætte.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens første nye Kaspiske Måge var en 3k som rastede kort på en mark sydøst for Bagenkop. Bagenkop den 10. april 2021.

Endelig var der langt om længe en ny Kaspisk Måge (2k) i Bagenkop havn, hvor jeg ellers ikke har haft en eneste ny fugl siden januar 2021 !. Bagenkop havn den 10. april 2021.

Igen i dag kunne jeg glæde mig over at se Sortstrubet Bynkefugl. Spodsbjerg havn den 10. april 2021.

Der er virkelig langt imellem jeg får set en Rødhovedet And – Sidst jeg så en på Langeland var den 8. marts 2013 i Klæsø Nor hvor der rastede en fugl igennem længere tid. Botofte den 10. april 2021.

Mens Natuglen sad og nød den sidste sol landede der lige pludselig en Korttået Træløber på dens kasse. Den lidt sløve ugle vågnede helt op og kiggede lidt nysgerrigt på dens gæst. Noret den 10. april 2021.