EN FIN RUNDE PÅ MIDTFYN DEN 9. APRIL 2021.

De Langelandske måger fik en fridag i dag og i stedet blev det til en rundtur på Midtfyn. Jeg besøgte selvfølgelig Ringe Sø som det første, da jeg ville være sikker på at den Kaspiske Måge med et ben fortsat også var på plads i april. Heldigvis svigtede den heller ikke denne gang og så fortsat frisk og ivrig ud. Herefter gik turen til Birkum hvor jeg fik set det lokale ynglepar af Sorthovedet Måge. Umiddelbart så det ud til den ene fugl muligvis allerede lå og rugede, mens den anden fugl stod lige ved siden af. Man kun se de to fugle var ivrigt kommunikerende, dette kunne dog ikke høres på grund af den ret store afstand ud til den store koloni af Hættemåger, hvor de 2 Sorthovedet Måger har slået sig ned. Ellers godt med Rørhøge og Røde Glenter i landskabet rundt omkring plus en trækkende Fiskeørn ved Lindkær. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Nu har denne 3k Kaspiske Måge med et ben snart boet i og ved Ringe Sø i 1. 5 år. Ringe Sø den 9. april 2021.

Kaspisk Måge 3k gør klar til landing. Ringe Sø den 9. april 2021.

Der er nok en fair chance for at denne fugl kan ses i søen frem til den er kønsmoden og yngleklar hvis den kan overleve de næste par år…. Hvilket nok vil kunne betyde den først trækker væk i foråret 2023 !!. Ringe Sø den 9. april 2021.