DE ER LANGTIDSHOLDBARE DE SØLVMÅGER – RØD HL ER TILBAGE, BAGEKOP DEN 14. JANUAR 2021.

I forbindelse med tjek af kaspiske Måger på Langeland så får jeg også aflæst en masse Sølvmåger…. I dag opdagede jeg en adult Sølvmåge flyve rundt med rød ring om benet henover havnen. Da den ikke kom ned skød jeg lidt billeder af den og satsede derved på at jeg kunne være heldig og få den aflæst. Til alt held var der et par brugbare billeder og jeg kunne med det samme se den hed (HL20)…. Det var faktisk en fugl jeg allerede kendte, men som jeg ikke havde aflæst i Bagenkop siden den 26. februar 2015…!!.  Den sidste aflæsning af den stod Jacob Sterup for den 8. marts 2015. Men allerede den 23. januar 2012 aflæste jeg den første gang i Bagenkop. I løbet af 2012 blev den aflæst 9 gange og den blev først set igen i 2015 hvor den blev aflæst 4 gange. Fuglen som er 10 år gammel er ringmærket som unge den 21. juni 2011 i Schleswig i Tyskland ved Möwenberg (perfekt navn må man sige). Et lidt sjovt forekomstmønster den har haft i Bagenkop havn.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

HL 20 er tilbage efter 6 års fravær…. Farvemærkning af Måger er en fantastisk måde at få en stor viden om deres liv og færden. Bagenkop 14. januar 2021.

Her er HL20 mærket som unge den 21. juni 2011.