SPÆNDENDE JULEMÅGE I SPODSBJERG HAVN DEN 24. DECEMBER 2020.

Inden der skulle julehygges med familien var der lige tid til nogle timer i Spodsbjerg havn på Langeland. Til at starte med var der blot en Kaspiske Måge inde, men som timerne skred fremad nåede jeg op på 4 1k, hvoraf en var nye for mig, min egen julegave til mig selv. Men det var nu en anden måge der stjal min opmærksomhed fuldstændig. En 1k hybridtype, som igen minder mig mere om kombination hvor en Kaspisk Måge og Sølvmåge har ynglet sammen og deres afkom, så igen når den har været yngleklar så muligvis har ynglet med en Kaspisk Måge. Det kan også være det bare er en Cactus, men jeg synes ikke lige den passer helt på en klar Cactus. Mulighederne og kombinationerne er talrige inde for det område og jeg vil lade spørgsmålet været åbnet og bare glæde mig over udfordringen.

På vej hjem til julehyggen sås en Stor Tornskade sidde på en pæl langs motorvejen mellem Kirkeby og Kværndrup. Det var den første jeg så på Fyn i denne vinter. Så det var en fin afslutningen på dagen.

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHK).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

På en morgen med masser af regnbyger, lyste denne udfordrende måge op. Hybridtype eller bare Kaspisk Måge i den mest mørke ende ? Spodsbjerg havn den 24. december 2020.

På de meget mørke undevinger, ses der dog et lysere bånd midt på undervingen. Spodsbjerg Havn den 24. december 2020.

Ret bredt og sort halebånd ses her på den spændende måge. Spodsbjerg den 24. december 2020.

Næbbet kunne sagtens passe på en Kaspisk Måge, men på det her foto får jeg mere Cactus indtryk end på de andre billeder. Spodsbjeg den 24. december 2020.