HERLIG MÅGETUR KRYDRET MED BEKKASINTRAMP DEN 23. DECEMBER 2020.

Efter en dejlig dag i det Midt- og Sydfynske sølandskab i går, stod den atter på tjek efter Kaspiske Måger på Langeland. Jeg så frem til turen, da jeg på DOF Fyns hjemmeside under “Tirsdagsanalysen” for uge 51 kunne læse der var mange Kaspiske Måger på Langeland og det endda selv om der i den uge faktisk slet ingen indtastninger var i DOF-Basen !!… Gad vide hvor de oplysninger mon så stammer fra ??.  

Jeg lagde ud med at tjekke op i Bagenkop havn og jeg kunne næsten med det samme se det ikke blev i dag der ville være mange måger her. Alle både var hjemme og der var dømt julestemning, så selv om jeg kæmpede bravt måtte jeg nøjes med 2 gengangere hhv. 1 3k og 1 1k. Jeg var derfor ikke for optimistisk da jeg satte kursen mod Spodsbjerg havn. Humørbarometret måtte hæves det var jo trods alt jul i morgen, så jeg hoppede i mine gummistøvler og forsøgte mig på noget “bekkasintramp” på et engareal som så lovende ud undervejs. Som en anden Kleiner Münsterländer fik jeg trådt 6 Dobbeltbekkasiner samt endda hele 2 fine Enkeltbekkasiner op. Da jeg ankom til Spodsbjerg havn kunne jeg straks mærke en helt anden intens stemning… der var måger inde og de ville lege med mig. Jeg fik hurtigt dannet mig et overblik og i løbet af de næste par timer fik jeg noteret 8 1k fugle, hvoraf de 3 var nye for 2020…. Det kan iøvrigt tilføjes at den ene af dagens 8 1k fugle var en jeg havde skrevet om den 21. december 2020 her på bloggen. Det drejdede sig om en fugl der var  smuttet fra Spodsbjerg til Bagenkop. Den var dog i dag atter kommet tilbage til Spodsbjerg. Og til sidst må jeg bare give “Tirsdagsanalysen” ret der er mange Kaspiske Måger på Langeland !. 

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHK).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg nåede lige at få et enkelt skud af den ene af de 2 Enkeltbekkasiner jeg fik trådt op. Langeland den 23. december 2020.

Her ses 2 af dagens 3 nye Kaspiske Måger for sæsonen 2020. Spodsbjerg havn den 23. december 2020.