GENSYN MED MELLEMFALGSPÆTTE I GRÅSTEN SLOTPARK DEN 3. DECEMBER 2020.

Laila og jeg havde oprindeligt planlagt vi ville ned og se Mellemflagspætte i det Sønderjyske, men alt for mange spændende fugle rundt i det jyske gjorde vi først kom ned til Gråsten på vores sidste dag…. Jeg havde ikke set Mellemflagspætte siden jeg så den et par gange i februar 2015 i Draved Skov. Min første obs lå endnu længere tilbage, da jeg sammen med Thomas W Johansen havde en trækkende ved Rødby på Lolland i forbindelse med vores arbejde med trækfugle kontra Femern Bælt-forbindelsen i 2010. Især Laila ville gerne se denne smukke Spætte da det var ny DK-art… men puha det var lige ved at gå galt… Efter vi havde lusket rundt en halv times tid, skulle hun lige have to minutter for sig selv bag en busk, så vi aftalte at jeg skulle fløjte hvis jeg så noget…. Jeg stødte imellemtiden en i en anden fuglekigger som som næsten lige havde haft den, men han sagde den lige var fløjet sin vej. Men jeg havde heldigvis slået mine store “paraboler” ud og syntes jeg kunne høre en spætte hakke tæt på os… og efter nogle minutter hoppede den pludselig frem. Mens jeg nød fuglen og fløjtede og piftede det bedste jeg havde lært efter Laila begyndte Spætten at bevæge sig lidt rundt…. hvor pokker var hun hende Laila…. Men som i alle gode eventyr kom hun endelige tilbage og fik heldigvis set den lige som hun havde håbet på. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mellemflagspætten viste sig fantastisk og tålmodigt flot frem. Gråsten Slotspark den 3. december 2020.