ENDNU EN AF DE SJOVERE DAGE I DE LANGELANDSKE HAVNE DEN 12. NOVEMBER 2020.

Endnu en dag med tungt og gråt vejr… dog kiggede solen frem et par gange gennem skyerne sidst på formiddagen.. Og i modsætning til i går var det ikke særlig koldt. Jeg forsøgte mig med en “copycat” og valgte samme taktik som i går.. Havet ud for Kelds Nor var dog ikke særlig indbringende, blot var der en lille gruppe på 4 adulte Dværgmåger som var værd at nævne. Bagenkop havn bød på både gengangere og nye fugle blandt de Kaspiske Måger… Gengangerne var hhv en 3k fugl fra den 10. august 2020 og en 2k fra den 13. juli 2020. Sidstnævnte har primært opholdt sig i Bagenkop, men er også set i kortere tid i Spodsbjerg havn. Gennem årene har jeg oplevet mange gange hvordan fuglene kan flyve mellem havnene, men i dag genfandt jeg 2k fuglen lidt hurtigere end normalt. I dag kom den flyvende ind i Bagenkop havn kl. 11.33 og var her ca. en lille time inden den forsvandt igen. Men allerede kl. 16.05 havde jeg “visuel kontakt” med den igen, da jeg genfandt den i Spodsbjerg havn !!.. Så fedt at kunne følge de enkelte individer med eller uden ringe. De nye fugle var 3 1k fugle, dem fra i går var allerede væk igen. Spodsbjerg havn var også rigtig fin i dag, især da jeg genfandt “gamle venner” som jeg ikke havde set længe. I Spodsbjerg var alt næsten gengangere på nær to fugle og det fordelte sig således… 3 2k fugle (2 nye) samt 4 1k (alle gengangere). Nu skulle man jo så tro jeg var lidt skuffet over at alle de unge var gengangere, men da 2 af dem var fugle Kjeld og jeg havde ringmærket i løbet af sommeren og som jeg ikke havde set længe, så der var næsten ikke et øje tørt… vi er jo bløde mænd vi mågefolk. Især var jeg glad for at gense VLHK som jo har mine initialer samt VLHJ som havde været på tur. VLHK blev ringmærket i Spodsbjerg havn og jeg har også set den i Bagenkop havn, min sidst observation af den var den 20. september 2020 i Spodsbjerg havn. VLHJ som vi ringmærkede den 9. august 2020 i Spodsbjerg havn nåede også at besøge begge de Langelandske havne inden jeg så den sidste gang i Spodsbjerg havn den 18. september 2020. Herefter var den forsvundet indtil den blev aflæst af Lars Adler Krogh den 23. oktober 2020 i Rødvig havn på Stevns… og nu er den så tilbage i Spodsbjerg !!! FÅÅÅK det er sgu sejt.  Dagen bød også på lidt hybrider mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge de såkaldte Cactus i begge havne. 

Aflæsninger af Kaspisk Måge i Spodsbjerg: (VLHC), (VLHK) og (VLHJ).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne 2k Kaspiske Måge (ankom 13. juli 2020 i Bagenkop) kom flyvende syd  fra og ind i Bagenkop havn kl. 11.33. Efter en time var den atter forsvundet. Bagenkop havn den 12. november 2020.

Klokken 16.05 havde jeg atter “visuel kontakt” med den samme 2k Kaspiske Måge som jeg så i Bagenkop havn kl. 11.33, denne gang var det bare i Spodsbjerg havn den havde slået sig ned. Spodsbjerg havn den 12. november 2020.

En helt klassisk 1k Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 12. november 2020.

VLHK var atter tilbage efter den ikke havde været set siden den 20. september 2020 i Spodsbjerg havn. Spodsbjerg havn den 12. november 2020.

Endnu en Kaspisk Måge (VLHJ) vender hjem. I perioden fra den 12. august til den 18. september 2020 aflæste jeg den i alt 10 gange hhv. 8 gange i Spodsbjerg havn og 2 gange i Bagenkop havn. Den 23. oktober 2020 blev den aflæst i Rødvig havn og nu er den så atter tilbage på Langeland. Spodsbjerg havn den 12. november 2020.