BACK IN BUSINESS – 17 KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 11. NOVEMBER 2020.

Det blev s.. en lidt bedre mågetur end jeg havde regnet med…indrømmet. Jeg lagde ud på den sydlige del med en lille havobs ved Fyret i Kelds Nor, hvor jeg fik 3 1k trækkende Kaspiske Måger (nye) plus 22 Dværgmåger (18 Ad plus 4 1k)… så humøret var i top inden Bagenkop havn skulle gennemtjekkes. Havnen var også i hopla for første gang i lang tid. Jeg havde ikke mindre end 9 Kaspiske Måger som fordelte sig på følgende måde: 1 3k (genganger fra den 10. august 2020, men på det seneste meget ustabil), 2 2k (1 genganger fra den 13. juli 2020 (sidst jeg så den var den et smut i Spodsbjerg havn) plus 1 ny) samt 6 1k som alle var nye (den ene dog set i Spodsbjerg havn den 2. november 2020 og vil ikke tælles med i den samlede års total)… nu var det pludselig noget ved at være ude i det lidt råkolde vejr hele dagen. Spodsbjerg havn kunne jeg også lige nå inden det blev mørkt og her var der sørme også kommet lidt gang i de Kaspiske Måger. Havde jeg haft lidt mere tid kunne det måske være blevet til flere end de 5 jeg så, men jeg skal ikke klage, de fordelte sig således 1 3k (ny), 2 2k (nye) 2 1k (1 genganger, den ringmærkede VLCH og 1 ny). Det blev altså til hele 14 (13, se bemærkning under 1k i Bagenkop havn) nye fugle ud af 17 fugle, det er godt nok godkendt… så skønt sæsonen ikke er slut endnu. Iøvrigt var der en 1k Cactus i begge havne, den i Spodsbjerg havn var en genganger som har holdt til igennem længere tid. 

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLCH)

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lidt kraftig næbbet samt stor 1k Kaspiske Måge hvilket tyder på det drejer sig om en han. Bagenkop havn den 11. november 2020.

Flere af dagens ungfugle (Kaspisk Måge) i Bagenkop rastede kun kortvarigt og primært yderst ude på stenmolen. Bagenkop havn den 11. november 2020. 

Denne 1k Kaspiske Måge havde jeg tidligere registreret i Spodsbjerg havn den 2. november 2020. Bagenkop havn den 11. november 2020.