EN DAG MED EN OVERRASKENDE VILD AFSLUTNING DEN 8. NOVEMBER 2020

Da disen lettede udviklede denne søndag sig til en utrolig smuk dag med blå himmel og sol og næsten ingen vind…. Jeg valgte at starte i Spodsbjerg som første stop på hvad jeg troede skulle blive en lang og dejlig dag på den lange Ø. I disen og senere på den blå himmel dukkede den ene flok Bramgæs op efter den anden og pludselig meget højt til vejrs også 16 Dværgmåger (12 Ad og 4 1k). I havnen var der en 1k Kaspisk Måge, som i første omgang lugtede af en ny fugl, men men arkivet afslørede den var forbi havnen den 27. oktober 2020. Mens jeg nød dagen opdagede jeg at jeg havde været efterspurgt, da der havde været mange forgæves forsøg på at ringe til mig. Jeg havde intet hørt, da mobilen var på lydløs. Et hurtigt opkald til Ulf E. Møller, som blot sagde hvornår kan du være i Nyborg der er “Isabellatornskade” på Lolland. Spodsbjerg-Tårs færgen var netop sejlet og der var ikke mange timer at arbejde med. Den gamle Toyota fik nogle tæsk og inden jeg så mig om stod jeg sammen med Ulf og så på fuglen som rastede ved Bredfjed ikke langt fra Kramnitse, hvor jeg for en del år siden så en Nonnestenpikker. Min mærkelige krøllede hjerne kom til at tænke på Eli Wallach måske nok bedre kendt som Tuco fra den fantastiske western “Den gode, den onde og den grusomme, da fuglen lignede den mest sjældne af de to “Isabelleatornskader” Turkestantornskaden.. Så mit bidrag til bestemmelsen må blive et kælenavn… Tuco. Jeg nåede desværre ikke at få billeder af fuglen, da der ikke var fotolys da vi ankom, men der var jo allerede taget fine billeder af den. Men pyt vi fik set denne sjældne gæst hvilket var det vigtigste.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

15 af de 16 Dværgmåger kunne komme med på billedet. Spodsbjerg havn den 8. november 2020.

Denne 1k Kaspiske Måge havde jeg set engang tidligere i Spodsbjerg havn den 27. oktober 2020 og så ellers igen i dag. Spodsbjerg havn den 8. november 2020.