MIN FØRSTE JUVENILE MIDDELHAVSSØLVMÅGE I BAGENKOP HAVN DEN 19. JULI 2020

Den 17. juli 2020 skrev jeg at jeg arbejdede på at få gennemgået en masse fotos og der muligvis var yderligere en Middelhavssølvmåge i Bagenkop havn… Jeg fik tjekket billederne igennem samt delt dem med Hans Larsson… Og midt i det vilde indfluks af juvenile Kaspiske Måger var der også en juvenil Middelhavssølvmåge, den første jeg nogensinde har set i Bagenkop samt på Langeland. Det er den 7. Middelhavssølvmåge jeg har i Bagenkop havn i år siden jeg fandt den først sidst i maj. Lidt underligt med de mange fugle i denne periode, hvor der normalt ikke er mange meldinger fra Østdanmark. Jeg er dog særligt glad for denne her, da der var mulighed for at sammenligne med de juvenile Kaspiske Måger. Jeg tror det kan være den første fotodokumenterede juvenile for Langeland. Desuden vel også første gang der er hele 3 fugle i havnen på samme tid, da jeg både så en 2k og en 3k samme dag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Midt i alle de juvenile Kaspiske Måger dukkede der også en juvenil Middelhavssølvmåge op. Bagenkop havn den 17. juli 2020.

Juvenil Middelhavssølvmåge, bemærk en anden næbform end hos Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 17. juli 2020.

Juvenil Middelhavssølvmåge.  Bemærk de mørke svingfjer, hvor der ikke er noget lysere “vindue” som man kan fornemme hos de Kaspiske Måger. Men vær forsigtig der er stor variation, faktisk kan det i felten se ud som om de også kan have helt sort hånd… ofte kræver det gode fotos for at være helt sikker. Bagenkop havn den 17. juli 2020.