JEG KAN IKKE HELT GLEMME DENNE HER “LUNDSANGER” SKALLINGEN DEN 18. SEPTEMBER 2017.

Efter Lundsanger triologien blev lukket og slukket for Danmark med det flotte fund af Sibirisk Lundsanger på Skallingen i oktober af Michael Mosebo… dukker denne her fugl atter op i mit gamle skaldede hoved… Jeg har meget svært ved at se det skulle være en Lundsanger… Jeg mener jeg muligvis smed den på Facebook (som jeg imellemtiden har forladt) i sin tid, men er ikke helt sikker… ret mig gerne hvis jeg husker forkert.

Men jo mere jeg kigger på den bliver jeg faktisk mere og mere overbevist om det er en Grøn Sanger (nitidus), jeg tror simpelthen ikke en ung Lundsanger kan se så grøn ud om efteråret samt være så gul i hovedet og på brystet… desuden forekommer den mig også meget stor hovedet for en Lundsanger. Fuglen blev fundet af Henrik Brandt og Per Poulsen den 18. september 2017 ved Skalling laboratoriet og da jeg var observatør for Blåvand Fuglestation det efterår valgte jeg at køre ned og se den. Jeg kan huske at de gullige og grønne farver var slående, så det er ikke blot et fototrick man bliver snydt af.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Grøn Sanger… nummer to for Danmark ?

Kan en Lundsanger virkelig se så gul ud på brystet…. jeg tvivler.