“GRÅMÅGEN” I BAGENKOP HAVN FEBRUAR DEN 19. FEBRUAR 2019

Siden jeg fandt Gråmågen/Viking Mågen eller hvad man nu har lyst til at bestemme den som den 9. februar 2019 har jeg næsten set den dagligt og jeg bliver ved med at have den følelse af at det ikke er den “ægte vare” vi har med at gøre. “I gamle dage” ville man uden at blinke kalde sådan en fugl for en fin Gråmåge og så man den i dag lidt på afstand trække ude over havet, ville man næppe bemærke de mørke svingfjer og derfor blot notere den som en Gråmåge…. Så hvor går grænsen ?… det er nok lidt op til den enkelte… Fugle som 2019 fuglen vil nok altid ligge i “grænseland”, men med al den nye viden der dukker op omkring de store måger disse år, er det måske værd at kigge på “Gråmågen” fra 2019 med mere nysgerrige øjne. Som en sammenligning har jeg fundet billeder frem af to tidligere Gråmåger fra Langeland.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne fugl rastede i Bagenkop i starten af 2015… Den havde helt klassiske lyse svingfjer. Den hørte ikke til blandt de største Gråmåger, hvilket peger på at det har drejet sig om en hun. Men på trods af en mindre fugl fik man alligevel mere Gråmåge indtryk, bemærk blandt andet hovedfaconen. Bagenkop den 25. februar 2015.

Til sammenligning den aktuelle fugl fra en næsten identisk vinkel, dog med bedre lys. De mørke kanter på de yderste svingfjer træder tydeligt frem. Så mørke kanter gør den til ikke klassisk fugl. Bagenkop den 16. februar 2019.

Helt utroligt var der 2 forskellige Gråmåger på Langeland i 2015… I den lille havn Spodsbjerg på Øens østkyst var der en helt anden type Gråmåge som slet ikke kan sammenlignes med 2015 og 2019 fuglen. Det var en af de hvide typer. Den husker jeg som en meget stor fugl. Gråmåge optræder i 3 racer og blandt den mest østlige optræder disse hvide fugle hyppigere… dog findes disse hvide fugle i alle populationer i følge “Mågebiblen” af Malling og Larsson. Spodsbjerg den 2. marts 2015.