POLSK FARVEMÆRKET KASPISKE MÅGE OG ÅRETS FØRSTE HVIDE VIPSTJERT, BAGENKOP DEN 14. FEBRUAR 2019.

I går tillod jeg mig en hviledag fra Mågerne… og nød istedet Pibesvaner, Sølvhejre og Vandstær på Sydfyn… Men så var jeg også tilbage i “arbejdstøjet”… Det var en lidt diset dag i havnen, men sidst på eftermiddagen kom der lidt sol..  Men jeg havde igen en fremragende dag med de Kaspiske Måger og for første gang i år kom jeg op på tocifrede antal, da jeg havde 10 fugle, hvoraf de 4 var helt nye for sæsonen, det drejede sig hhv. om 2:3k, 1:4k og 1:Ad. Men det var ikke antallet der fik smilet mest frem i dag, men derimod at den ene 3k var farvemærket og på stålringen kunne jeg se den var fra Polen. Næsten hele sæsonen har jeg haft den ringmærkede fra Ukraine og glæde mig over og derudover har jeg set en med Østeuropæisk stålring i Klise Nor som jeg ikke kunne aflæse pga. afstanden. Så det var super fedt at der stemplede en fin farvemærket ind i dag… Desværre forsvandt en del af mågerne om eftermiddagen, da der blev smidt et kæmpe kanonslag, sidst på dagen vendte der dog en del fugle tilbage, men desværre ikke den farvemærkede. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Skøn 3k (2.vinter) Kaspiske Måge fra Polen gæstede i dag havnen. Det skal lige tilføjes, at det er den 3k jeg har set med mest mørkt på undervingerne, om der kan være et hybridgen er svært at svare på, men det bliver spændende at høre fra Polen.

I løbet af dagen hørte og så jeg lidt trækkende Sanglærker og allersidst på eftermiddagen opdagede jeg en rastende Hvid Vipstjert som sad sammen med en Skærpiber. Selv om den kun rastede nogle minutter var det skønt atter at se den første i år. Til min overraskelse var den lys inde ved næbbasis, de fleste plejer jo at være helt sorte.. Jeg kan ikke huske om jeg har set det før om foråret, så der er forsat noget nyt at opdage på fugle man har set en million gange.

Bemærk den lyse næbbasis, det forekommer oftest hos de unge fugle, men kan også ses hos de gamle fugle….skriver Per Alström og Krister Mild i deres Vipstjert og Piber bog.