ENDELIG EN NY 1. VINTER KASPISK MÅGE I BAGENKOP HAVN DEN 12. FEBRUAR 2019.

Overvejer om jeg ikke skulle finde mig en bundgarnspæl at overnatte på, er jo alligevel hele tiden i havnen…. Hvis I kommer forbi, så lov mig I ikke kaster brød efter mig… jeg er ikke sikker på andet end jeg vil kaste mig ud efter det som en anden måge.. en slags arbejdsskade vil jeg tro eller er det bare 14 dage på den lukkede afdeling der skal til !!…. De seneste 4 dage har jeg brugt 30 timer i havnen, disse heldags-observationer giver et unikt indblik i hvordan fuglene bruger havnen… Jeg kan helt klart se et mønster i hvem der gør hvad og hvem der foretrækker at raste bestemte steder… Deres personlighed er utrolig forskellig… nogle holder sig tilbage andre er ekstrem aggressive… 

Dagens højdepunkt var da der endelig dukkede en ny 1. vinter Kaspiske Måge op… Denne aldersgruppe har næsten været totalt fraværende i denne vinter, hvilket er meget besynderligt, da det normalt er dem der dominere frem til forårstrækket sætter ind. Jeg har denne vinter kun haft 3 1.vinter, hvoraf to af dem har rastet det meste af vinteren i havnen. Hvis jeg ikke husker helt forkert (ikke tjekket op) så har de rastet hhv. fra den 26. november og 9. december 2018.

Det var en meget “kampklar” fugl der tog kampen og med alt og alle i kampen om føden, så det var en fornøjelsen at følge den dagen igennem, samlet så jeg 7 fugle, hvor de 6 alle var gengangere. “Vikingen Ritha” var også på plads i dag…. desværre så jeg aldrig hende skide… jeg havde ellers posen med til DNA…. Hvis nogen ser den tabe en fjer er jeg meget interesseret i den, da jeg har en bekendt der nok vil være behjælpelig med at få fjeren analyseret…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En rigtig rocker stemplede ind i dag…..

Dyrk lige de svingfjer – de ser da über cool ud….