KONTRASTRIGE DAGE I ØHAVET DEN 3. OG 4. JANUAR 2019.

Jeg må indrømme jeg er mest til en grøn vinter, selv om det ofte giver lidt grå dage.. Men der skal åbenbart bare en enkelt nat til med frost så fryser små søer og vandhuller til og straks smager det af rigtig vinter og straks er fuglene udfordret… I går den 3. januar var jeg et smut forbi Botofte på Langeland og her stod den ene af søens 2 Sølvhejre midt ude på isen og så lidt utilfreds ud med verdens situationen. I dag den 4. januar var varmen vendt tilbage….PLUS 7 grader !! og en tur rundt på min Ø Tåsinge bød på en flok på 45 ivrigt fødesøgende Stære, som sad på de våde enge med store larver i næbbet.. frosten var atter forsvundet.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det var ikke nemt at fange fisk i går den 3. januar 2019 ved Botofte på Langeland for denne Sølvhejre…

Det er ved at være længe siden jeg har set Stære, men i dag den 4. januar 2019 kunne jeg nyde en flok ved Søby på Tåsinge… De var ikke nemme at fotografere, men her sidder en enkelt fugl og ryster lidt vand af sig efter en tur nede i det våde græs.