MIT PROBLEMBARN – MIDDELHAVSSØLVMÅGE, BAGENKOP HAVN DEN 3. JANUAR 2019.

Siden 2011 hvor jeg nulstillede “hardisken” og måtte erkende, at jeg simpelthen ikke havde styr på hvordan man bestemte Kaspisk Måge og Middelhavssølvmåge godt nok, udviklede sig til, at jeg hver vinter har tilbragt hundredevis af timer i de Langelandske havne Spodsbjerg og Bagenkop. Her har jeg kigget mågerne igennem igen og igen, skudt tusindvis af fotos som hver aften blev gennemgået og delt med især de to svenskere Hans Larsson og David Eterius. Det har så givet en god fornemmelse for hvordan man bestemmer Kaspisk Måge… men på trods af de mange timer har jeg forsat MEGA SVÆRT ved at finde, bestemme samt blive klog på Middelhavssølvmågen, som jeg betragter som den sværeste måge at bestemme i Danmark… De gamle/adulte er de nemmeste, mens 1k-3k er et sandt helvede for mig, et kig i DOF-Basen viser jeg kun har 34 observationer af Middelhavssølvmåge mod flere hundrede Kaspiske Måger. De 33 observationer drejer sig om i alt ca. 17 individer, hvoraf det de senere år kun har været adulte fugle, som jo bekendt  er de nemmeste. Faktisk var især 2011 mit bedste år med de unge fugle, hvor jeg havde 4 forskellige i Bagenkop og endda genfandt den ene i Spodsbjerg ! takket være min mange fotos kunne den genkendes. Herefter blev det til 2 unge i 2012, og først igen 2 unge i 2015, hvoraf den ene var en 3k og som forsat er den eneste 3k jeg har set på Langeland. I denne vinter er det så atter blevet til to ungfugle hhv. en i hver sin havn… Jeg håber at  jeg på et eller andet tidspunkt får styr på denne art… men lige nu er det som at køre i en stor rutchebane… og jeg ved der venter mange timer… men jeg elsker det.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens Middelhavssølvmåge længst til højre i Bagenkop havn den 3. januar 2019. Min oplevelse med 1v. er at de er meget mere svære at skelne fra Sølvmåge, hvor jeg ikke oplever Kaspisk Måge som så stort et problem.

Her den første Middelhavssølvmåge jeg fandt i mit “nye mågeliv” i  januar 2011, fuglen rastede i perioden 15.-18 januar 2011, billedet stammer fra den sidste dag.