DE FØRSTE FORSØG PÅ AT TJEKKE FOR HEINIE STORMMÅGE DECEMBER/JANUAR 2018-2019.

Jeg har allerede nævnt at jeg vil begynde at kigge på muligheden for at kunne bestemme “Russiske Stormmåger” heinie og de første forsøg og iagttagelser har ikke været specielt lovende, i følge litteraturen er der stor overlap mellem canus og heinie. Her er to eksempler på 2. vinter Stormmåger, som begge fremviser karakter der er brugbare for begge underarter. Jeg vil ikke gå i dybden her i indlægget med hvad man skal se efter, da jeg selv er ude på “dybt vand” og min viden er meget begrænset… men en mega spændende udfordring…

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Stormmåge 2.vinter Ringe sø den 25. december 2018… Umiddelbart en Canus.

Stormmåge 2.vinter Ringe sø den 5. januar 2019. Som det ses på de to fotos så er der stor variation mellem de to fugle….. Denne her er måske en bedre kandidat på en heinie type.