FINT BESØG PÅ MIT “KONTOR”…..STEPPEHØG, HØNEN, FANØ DEN 3. SEPTEMBER 2018.

I går aftes havde aftenluften den helt særlige duft der kun kommer når der er vind fra Ø… og jeg får altid lidt ekstra forventninger til den kommende trækdag. Min optimisme var også i top, da vi om aften havde haft en kaldende Pomeransfugl henover Søren Brinchs have, mens vi nød en kop kaffe… På plads på Hønen fik jeg hurtigt gang i kliktælleren, det væltede afsted med Landsvaler…. efter 5 timer havde jeg set over 12.000 trækkende fugle. Pludselig midt i svaletrækket opdagede jeg en let og orange Kærhøg ude over Keldsand, desværre var den alt for langt væk og forsvandt mod Kalvekrog inden jeg kunne bestemme den…. men den lignede med sin hoppende flugt mest af alt en Hedehøg…. En halv time senere tæt på min post kommer der endnu en orange Kærhøg susende…Jeg tror i første omgang det er Heppehøgen… Men den virker kraftigere og efter nogle lange minutter får jeg set den godt… hovedtegningen passer perfekt på en 1k Steppehøg… Jeg når at tilkalde Søren Brinch som også får den at se….

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Synd at der ikke var morgenfriske gæster i “Kukkedal” sommerhuset, Steppehøgen kiggede næsten ind igennem vinduet….

Steppehøg er lidt “pyntesyg”, den er lidt vild med en “bling bling halskæde”….